Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currypaella

För att underlätta tillagningen kan det vara bra att förbereda lite före utflykten. Lök och vitlök hackas, fisken sköljs och skärs i bitar och buljongen blandas och hälls i flaska. Men glöm inte att ta med extra vatten att späda med.

Currypaella
Currypaella
Currypaella

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 800 gfiskfilé- t ex gös eller sej
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 dlrundkornigt ris- rundkornigt, t ex arborio eller avorio
  • 1 mskcurry
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 8 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 300 gmusslor- frysta, gröna, med skal
  • 100 gbroccolibuketter

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i plastpåsar. Skölj och skär fiskfiléerna i bitar, lägg i en burk. Blanda buljongen. Hit kan förberedas.

  2. Hetta upp 2 msk olja i paellapannan och bryn fisken på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp fisken i en skål. Täck med folie så att den håller sig varm.

  3. Fräs lök, vitlök, ris och curry i 1 msk olja i pannan ca 2 min. Lägg i färska broccolibuketter. Häll på så mycket buljong som går, späd sedan efter hand tills riset är kokt men har en liten kärna.

  4. Om broccolin varit fryst läggs den i mot slutet tillsammans med musslor och fisk. Täck med folie och låt stå 3–5 min så att allt blir varmt. Servera genast med bröd.

Vad tyckte du om receptet?