Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna kycklinggryta ger en doft av Indien. Linserna gör den mycket matig och det passar att servera grytan med endast en bit bröd.
Skölj linserna och koka dem tills de är mjuka, cirka 5–10 minuter. Häll av vattnet.
Blanda gurkmeja, paprikapulver, chilipeppar och spiskummin med vattnet.
Dela kycklingfiléerna i bitar. Värm oljan i en panna, bryn kycklingbitarna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg.
Blanda ner de hackade tomaterna, hackade vitlöken och rivna ingefäran med kycklingen. Vänd ner kryddblandningen och låt småputtra cirka 15 minuter.
Dela ananasen och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i pannan. Låt puttra 2 minuter.
Rör till sist ned linserna. Servera med bröd.
Recept från Mitt kök