Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currykyckling med ananas

Denna kycklinggryta ger en doft av Indien. Linserna gör den mycket matig och det passar att servera grytan med endast en bit bröd.

Currykyckling med ananas
Currykyckling med ananas
Currykyckling med ananas
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 dlröda linser

Kryddblandning

  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskchilipeppar (anchostyle)
  • 1 tskspiskummin- krossad
  • 1 dlvatten
  • 400500 gkycklingfilé
  • 1 stgul lök- skalad och skivad
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 sttomater- hackade
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • salt
  • 0,5 stananas

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka dem tills de är mjuka, cirka 5–10 minuter. Häll av vattnet.

  2. Blanda gurkmeja, paprikapulver, chilipeppar och spiskummin med vattnet.

  3. Dela kycklingfiléerna i bitar. Värm oljan i en panna, bryn kycklingbitarna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg.

  4. Blanda ner de hackade tomaterna, hackade vitlöken och rivna ingefäran med kycklingen. Vänd ner kryddblandningen och låt småputtra cirka 15 minuter.

  5. Dela ananasen och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i pannan. Låt puttra 2 minuter.

  6. Rör till sist ned linserna. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök