Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currykryddad kyckling med couscous, yoghurtsås och apelsin

Recept på kyckling med curry, couscous och yoghurtsås. Kryddan hello curry är en blandning av svartpeppar, koriander, chili, ­bockhornsklöver, spiskummin och ingefära. Currykycklingen behöver milda och något sötsyrliga tillbehör som spetskål och apelsin.

Currykryddad kyckling med couscous, yoghurtsås och apelsin
Currykryddad kyckling med couscous, yoghurtsås och apelsin
Currykryddad kyckling med couscous, yoghurtsås och apelsin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 0,5 mskHello currykrydda- Santa Maria
  • 3 dlcouscous
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 klyftaspetskål- (250 g)
  • 1gul lök
  • 2apelsiner
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • srirachasås
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i en plastpåse. Tillsätt 1 msk olja och krydda med curry och 1 tsk salt. ­Massera köttet med kryddorna och låt marinera ca 10 min.

  2. Koka couscousen i 4 dl vatten med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Finstrimla spetskålen. Skala och strimla löken. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor över en skål, 1 msk av apelsinsaften sparas till att blanda ner i couscousen.

  4. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min tills köttet är genomstekt. Ta upp och stek kål och lök ca 2 min.

  5. Blanda yoghurt med skalad och ­riven vitlök, 1 msk srirachasås och 1 krm salt.

  6. Lägg upp couscousen på ett stort fat. Lägg på kålfräs, apelsinklyftor och kyckling.  Servera med yoghurt­sås.

Vad tyckte du om receptet?