Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currykex

Hanna Petersen bakar spröda currykex som går förvånansvärt snabbt att göra. Ju noggrannare degen är naggad, desto färre blir bubblorna i kexen. Kexen ger en hemlagad känsla även till en färdiglagad soppa på tetra.

Currykex
Currykex
Currykex

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2,75 dlvetemjöl
  • 2 tskcurry
  • 1 dlvatten

till pensling

  • 1 msksmör- smält
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord och tryck ut rundlar med hjälp av ett glas, ca 7 cm i diameter.

  3. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.

  4. Pensla med smör och strö över salt. Grädda mitt i ugnen 5–7 min Låt svalna på galler.

  5. Servera kexen till soppa eller ät dem som de är med färskost till.

Vad tyckte du om receptet?