Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hanna Petersen bakar spröda currykex som går förvånansvärt snabbt att göra. Ju noggrannare degen är naggad, desto färre blir bubblorna i kexen. Kexen ger en hemlagad känsla även till en färdiglagad soppa på tetra.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord och tryck ut rundlar med hjälp av ett glas, ca 7 cm i diameter.
Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
Pensla med smör och strö över salt. Grädda mitt i ugnen 5–7 min Låt svalna på galler.
Servera kexen till soppa eller ät dem som de är med färskost till.