Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currygryta med linser och blomkål

Currygryta med linser och blomkål innehåller madrascurry. Madrascurry är lite hetare än vanlig curryblandning eftersom den bland annat innehåller cayennepeppar. Använder du vanlig curry kan du tillsätta lite mer för en intensivare smak.

Currygryta med linser och blomkål
Currygryta med linser och blomkål
Currygryta med linser och blomkål
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dlris- gärna basmati
  • 1blomkålshuvud- stort (800 g)
  • 500 gkörsbärstomater
  • 2 dllinser- röda
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskcurrypulver- madras
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Bryt blomkålen i små buketter. Fnstrimla blasten. Halvera tomaterna. Skölj linserna i kallt vatten. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 2 min. Tillsätt blomkålen med det mesta av blasten, linser, tomater, curry och buljongtärning. Häll över 4 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Blanda yoghurten med 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Strö den sparade blomkålsblasten över grytan och servera med ris och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?