Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney passar bra till.
Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor.
Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en gryta.
Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta. Lägg över grytan.
Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten, crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min.
Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan.
Koka ytterligare ca 5 min.
Smaka av och servera.