Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Currygryta med aubergine

Currygryta med aubergine innehåller massor med härligt mustiga kryddor som smaksätter grytan. Gör gärna dubbel sats, den är lika god i matlådan nästa dag.

Currygryta med aubergine
Currygryta med aubergine
Currygryta med aubergine
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gaubergine
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 0,5 dlolivolja
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskcurry
  • 2 tskgaram masala
  • 0,5 tskgurkmeja- mald
  • 0,5 tskkoriander- mald
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 2 dltomater- krossade
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • basmatiris

Gör så här

  1. Skär auberginen i mindre bitar. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Stek auberginen i olja i omgångar i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Rör i de torra kryddorna och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Tillsätt resten av ingredienserna samt auberginen. Koka upp och låt sjuda under lock 15–20 min.

  3. Garnera grytan med koriander och servera med basmatiris.

Vad tyckte du om receptet?