Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mousselinesås, som smaksätts med mild orientalisk curry, skedas över ostronen som sedan får vacker färg i ugnen.
Sätt ugnen på 275° grill.
Öppna ostronen och skär loss dem från skalet. Lägg ostronen och spadet i en kastrull. Lägg ett tjockt lager med havssalt i en ugnssäker form och ställ fyra tomma ostronskal däri.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smöret. Fördela purjon i ostronskalen.
Värm kastrullen med ostronen försiktigt tills de drar ihop sig och blir fastare. Lägg ett ostron i varje skal. Vispa 1 dl grädde.
Koka ihop ostronspadet till hälften. Tillsätt 1 msk grädde och äggula. Vispa alltsammans på svag värme till en skummig sås. Smaka av med curry, salt och peppar. Ta kastrullen av plattan och tillsätt den vispade grädden. Häll såsen över ostronen
Ställ in formen med ostronen högst upp i ugnen och gratinera tills de fått fin färg. Servera genast.