Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Curryfrästa pilgrimsmusslor

De milda pilgrimsmusslorna får ordentlig skjuts av chilifräst vitlök och ingefära.

Curryfrästa pilgrimsmusslor
Curryfrästa pilgrimsmusslor
Curryfrästa pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 16pilgrimsmusslor- stora
  • 1morot- stor
  • 3ingefära- färsk, cm
  • 2 mskpepparfrukt- hackad, urkärnad röd spansk
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja- + lite smör
  • 2 tskcurry
  • 1lime
  • 1 mskkoriander- finhackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8endiveblad- stora
  • 1 knippamâchesallad- till garnering

Gör så här

  1. Skala och skär morot, inge- fära, pepparfrukt och vitlök i mycket små tärningar, fräs dem glansiga i olivolja några minuter.

  2. Stek pilgrimsmusslorna i olja + smör ca 2 min per sida tills de är nätt genomstekta.

  3. Häll det frästa hacket över musslorna i pannan, tillsätt curry, pressad lime och koriander.

  4. Lägg upp en mussla på varje endivblad, lite machesallad ovanpå och därpå en sked av fräset.

Vad tyckte du om receptet?