Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god buljong är alltid tacksamt att med. För att göra den lite mer matig brukar jag lägga i grönsaker och pasta. Och lite sting i kryddningen skadar ju inte, snarare värmer det lite extra.
Koka upp vatten, buljong, curry, vitlök och ingefära.
Skala moroten och skär den i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken.
Lägg ner pastan i buljongen och koka ett par minuter kortare än vad som står på förpackningen.
Tillsätt morot, purjolök och ärter när ungefär 3 minuter av pastans koktid återstår.
Häll upp soppan på termos. Vänd termosen försiktigt före servering så att grönsakerna och pastan blandas med buljongen. Ett tips är också att ta med grönsakerna och pastan i separata burkar, så kan var och en ta för sig innan den varma buljongen hälls i kopparna.
Recept från Mitt kök