Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Curry- och senapspanerad gös, gröna bönor och puré

Färska bond- eller sojabönor är naturligtvis att föredra, men frysta är ett utmärkt alternativ. De finns i asiatiska butiker och i ICA:s sortiment.

Curry- och senapspanerad gös, gröna bönor och puréCurry- och senapspanerad gös, gröna bönor och puréCurry- och senapspanerad gös, gröna bönor och puré

Ingredienser

  • 4gösfiléer- ( à ca 150 g) skinn- och benfria
  • 2 msksmör

Panering

  • 0,5 dlströbröd
  • 1 tskcurry
  • 1 tsksenapspulver- (Colman's)
  • 1 tsksalt

Bönpuré

  • 500 gbondbönor- eller sojabönor, hela
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1 dlbönor- bond- eller soja, kokta
  • 50 gsmör
  • 0,5kryddkrasse- ask + 1/2 ask
  • 1 krmsalt
  • 600 gfärskpotatis

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, curry, senapspulver och salt. Vänd fisken i blandningen.

  2. Tina och sprita bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de mjuknat, ca 15 min. Häll av vattnet. Spara 1 dl bönor till servering. Mixa resten av bönorna med crème fraiche och salt till en slät puré.

  3. Bryn smöret. Skumma och blanda med 1/2 ask klippt krasse och salt.

  4. Stek fisken i smör ca 3 min på varje sida.  Servera med bönor och puré, krassesmör och nykokt potatis. Garnera med 1/2 ask krasse.

Vad tyckte du om receptet?