Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen. Eftersom de ugnssteks tillsätts inget ytterligare fett. Blomkålen ska inte kokas

innan stekningen utan ska fortfarande ha kvar sin knaprighet när den är klar.

Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål
Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål
Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Ingredienser

  • 200 gkycklingfilé
  • 0,5 tsksalt

Panering

  • 2morötter
  • 1ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 msksesamfrö
  • 2 tskcurry
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar

Indisk blomkål

  • 400 gblomkålshuvud
  • 1 tskgaram masala
  • 1 tskgurkmeja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 mskolja

Sås

  • 5fraiche- mini
  • 1 mskmango chutney

Tillbehör

  • 225 gris- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.

  2. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.

  3. Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det påblomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara. Blanda samman såsen.

  4. Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.

Vad tyckte du om receptet?