Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cupcakes med lime & hallon

Barnsligt goda och barnsligt gulliga. Kan man bli för stor för att gilla cupcakes?

Cupcakes med lime & hallonCupcakes med lime & hallonCupcakes med lime & hallon
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2lime- rivet skal och saft
  • 3hallon- färska per kaka
  • muffinsformar- av papper

Frosting

  • 60 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gphiladelphia
  • 1 tskvaniljsocker
  • 5 dlflorsocker
  • 1 msklime- pressad
  • dropparkaramellfärg- några
  • strössel- till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar av papper i en muffinsplåt.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

  3. Smält smöret. Häll i mjölken. Vispa ner mjölkblandningen i smeten.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vispa försiktigt ner i smeten. Rör i limeskal och limesaft.

  5. Fyll formarna till ⅔ med smet. Tryck ner hallonen i smeten, ganska glest.

  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Känn med en provsticka att kakorna är genomgräddade. Tiden beror på formarnas storlek. Låt kallna.

  7. Frosting: Rör ihop smör, ost och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget och vispa till en slät kräm, med elvisp. Vispa i limesaft.

  8. Dela eventuellt upp frostingen och färga i olika färger, eller behåll den vit. Fördela eventuellt frostingen i spritspåsar. Förvara i kylen.

  9. Bred eller spritsa frostingen på kakorna. Garnera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök