Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cupcakes med citronfrosting. Har du inte tillgång till rosmarinblommor kan de ersättas med andra ätbara blommor, t ex minipenséer.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Blanda mjöl, citronskal, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Ställ små muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Låt kallna på galler.
Frosting: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa ihop smör och färskost till en slät smet. Tillsätt florsocker, citronsaft och -skal och vispa till en fluffig frosting.
Lägg frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med blommor, citronskal och pärlströssel.