Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladcupcakes där frostingen får extra god smak av mörk rom.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockersorterna pösigt i en skål. Smält smöret i kastrull och ta av från plattan. Tillsätt crème fraiche och kaffe. Blanda i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Sikta och vänd ner i äggsmeten.
Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad och vänd ner i smeten. Ställ muffinsformar i papper på muffinsplåten och fördela smeten i formarna. Fyll till 2/3 av formarna. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Låt svalna på galler. Ta eventuellt bort muffinsformarna.
Frosting: Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om tills den smälter. Låt den svalna. Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker, färskost, smält choklad och rom i en bunke, till en jämn smet. Fyll en spritspåse med krusigt tyll och spritsa på muffinsen. Garnera med blåbär.