Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cupcakes med chokladfrosting

Chokladcupcakes där frostingen får extra god smak av mörk rom.

Cupcakes med chokladfrosting
Cupcakes med chokladfrosting
Cupcakes med chokladfrosting
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskespressokaffe- kallt
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 dlkakao
  • 1 krmsalt
  • 100 gmörk choklad- 70 procent

Frosting

  • 50 gmörk choklad- 70 procent
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 100 gfärskost
  • 2 mskmörk rom

Garnering

  • blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockersorterna pösigt i en skål. Smält smöret i kastrull och ta av från plattan. Tillsätt crème fraiche och kaffe. Blanda i äggsmeten.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Sikta och vänd ner i äggsmeten.

  3. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad och vänd ner i smeten. Ställ muffinsformar i papper på muffinsplåten och fördela smeten i formarna. Fyll till 2/3 av formarna. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Låt svalna på galler. Ta eventuellt bort muffinsformarna.

  4. Frosting: Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om tills den smälter. Låt den svalna. Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker, färskost, smält choklad och rom i en bunke, till en jämn smet. Fyll en spritspåse med krusigt tyll och spritsa på muffinsen. Garnera med blåbär.

Vad tyckte du om receptet?