Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cupcakes med björnbär och chokladkräm

Recept på cupcakes med björnbär och chokladkräm. En krämigt god mjölkchokladkräm toppar dessa cupcakes.

Cupcakes med björnbär och chokladkräm
Cupcakes med björnbär och chokladkräm
Cupcakes med björnbär och chokladkräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Björnbärscupcakes med chokladkräm

  • 1 krmsalt
  • 2,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,75 dlmjölk
  • 250 gbjörnbär- färska
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)

Chokladkräm

  • 1,25 dlvispgrädde
  • 125 gmjölkchoklad
  • 100 gmörk choklad- (70%)
  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskglykossirap- eller vit sirap

Garnering

  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp, ca 5 min. Tillsätt ägget.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken. Rör snabbt ihop till en smet.

  3. Fördela hälften av smeten i muffinsformar av papper, ställda på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt. Lägg tre björnbär i varje form och fyll på med smet till 3⁄4 av formen.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

  5. Finhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå ca 2 min. Rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa in smöret i chokladsmeten.

  6. Fyll krämen i en spritspåse med slät tyll. Spritsa krämen på kakorna. Garnera med björnbär.

Vad tyckte du om receptet?