Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladcupcakes - supergoda & ser ut som dekorationer på bordet

Chokladcupcakes med äpple. Garnera gärna cupcakes med fina ­sockerarbeten som finns att beställa på nätet eller att köpa i finare dekorationsbutiker eller välsorterade mataffärer.

Chokladcupcakes - supergoda & ser ut som dekorationer på bordet
Chokladcupcakes - supergoda & ser ut som dekorationer på bordet
Chokladcupcakes - supergoda & ser ut som dekorationer på bordet
Chokladcupcakes som inte bara är goda utan också ser fina ut på bordet Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,75 dlkakao- av hög kvalitet
  • 2,5 dlkaffe- nybryggt
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,25 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Sockerlagsäpplen

  • 0,75 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker
  • 2äpplen

Kanelfrosting

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 150 gnaturell färskost
  • 4 dlflorsocker
  • 2 tskkanel- mald

Garnering

  • sockerblommor- strössel eller ätliga blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål. Ställ att kallna i kylen. Vispa smör och socker ­poröst. Blanda i ett ägg i taget under vispning.

  2. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner mjölblandning och chokladblandning i smeten i omgångar.

  3. Fördela smeten i bullformar av papper ställda i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem kallna på galler.

  4. Sockerlagsäpplen: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små kuber, ca 1/2 x 1/2 cm. Koka upp vatten, socker och äpplen i en kastrull och koka tills vattnet dunstat och äpplena blivit mjuka, ca 10 min. Låt kallna.

  5. Gör ett hål i varje cupcake med en vass kniv eller en äppelurkärnare. Fyll igen hålen med äpplen.

  6. Kanelfrosting: Vispa smör, färskost, florsocker och kanel krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen. ­Garnera med sockerblommor, strössel eller färska blommor.

Vad tyckte du om receptet?