Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på cupcakes med polkagodis. Barnsligt goda och barnsligt gulliga. Kan man bli för stor för att gilla cupcakes?
Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar av papper i en muffinsplåt.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken. Vispa ner mjölkblandningen i smeten.
Krossa polkagrisarna lätt, exempelvis i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Vänd ner polkagriskrosset för hand.
Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Känn med en provsticka att kakorna är genomgräddade i mitten. Tiden beror på formarnas storlek. Låt kallna.
Frosting: Rör ihop smör, ost och vaniljsocker. Tillsätt lite florsocker i taget och vispa till en slät kräm, med elvisp. Vispa i limesaft och karamellfärg.
Fördela eventuellt frostingen i spritspåsar. Förvara i kylen.
Bred eller spritsa frostingen på kakorna. Garnera med krossad polkagris.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök