Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Konsten att göra en riktigt god kladdkaka är att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle. Den får gärna vara lite lös i mitten - den stelnar när den svalnat.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Recept från Mitt kök