Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad

Konsten att göra en riktigt god kladdkaka är att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle. Den får gärna vara lite lös i mitten - den stelnar när den svalnat.

Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad
Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad
Crunchy kladdkaka med jordnötter och mjölkchoklad
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 300 gsmör
  • 4 dlströsocker
  • 4ägg
  • 6 dlvetemjöl
  • 2 dlkakao
  • 100 gmjölkchoklad

Topping

  • 2 dljordnötter- lättsaltade
  • 100 gmjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.

  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök