Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crumblebar med vit choklad, hallon och rabarber

Denna crumblebar är en knaprig godiskaka med rabarbersylt - som en blandning mellan godis och kaka, perfekt på picknick! Kakan går att variera med annan sylt och choklad – släpp loss din kreativitet. Servera som den är eller med glass och grädde. 

Crumblebar med vit choklad, hallon och rabarberCrumblebar med vit choklad, hallon och rabarberCrumblebar med vit choklad, hallon och rabarber
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 krmsalt

Crumble

  • 1 dlsötmandel
  • 50 gchoklad- vit
  • 2 dlmüsli- utan torkad frukt

Hallon- & rabarbersylt

  • 200 grabarber
  • 225 ghallon
  • 0,5 dlströsocker

Tillbehör

  • grädde- vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg  den i en kastrull tillsammans med hallon och socker. Koka ca 15 min, till en tjock sylt. Låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 175°. Mixa smör och socker i matberedare. Sikta i vaniljsocker, mjöl och salt, blanda ihop till en deg.

  3. Lägg bakplåtspapper i en ca 15 x 20 cm stor ugnssäker form, gärna med avtagbar kant. Tryck ut 2/3 av degen, se till att det är ca 1/2 cm deg upp på kanterna.

  4. Crumble: Hacka mandel och choklad. Blanda resten av degen med müsli, mandel och choklad. Strö ca 1/4 av crumblen på den uttryckta degen. Bred på sylt och strö över resten av crumblen.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, till gyllenbrun färg. Låt svalna och skär i bitar. Njut den som den är eller servera med lättvispad grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Om du har bråttom så köp färdig sylt. Det behövs 3 dl till det här ­receptet.