Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cruditéfat med sardell- och persiljedressing

Servera cruditén som snacks till drinken eller som förrätt.

Cruditéfat med sardell- och persiljedressingCruditéfat med sardell- och persiljedressingCruditéfat med sardell- och persiljedressing

Ingredienser

  • 1rödbetor- (300 g) knippe
  • 1rädisor- (150 g) knippe
  • 1primörmorötter- (300 g) knippe
  • 250 gkörsbärstomater- på kvist

Sardell- och persiljedressing

  • 2vitlöksklyftor
  • 6sardeller
  • 2schalottenlökar
  • 4 mskvinäger
  • 1 dlolja- raps- eller oliv
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1 mskcitronskal- finrivet
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.

  2. Skölj och ansa rädisor, morötter och tomater.

  3. Skala och finhacka vitlök, sardeller och schalottenlök. Mosa sardellerna med en gaffel och blanda dem med vitlök, schalottenlök, vinäger och olja.

  4. Blanda ner persilja och citronskal i dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Doppa grönsakerna i dressingen och servera med vitt surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?