Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cruditéer med paprikatapenade

Cruditéer med paprikatapenade är en dipp där man dippar små grönsaker i en krämig paprikaröra. Gör det enkelt och använd färdiggrillad paprika.

Cruditéer med paprikatapenade
Cruditéer med paprikatapenade
Cruditéer med paprikatapenade
Foto: Lina Erksson

Ingredienser

  • 1 burkpaprika- grillad ­(200 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskkapris
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade

Tillbehör

  • späda grönsaker- eller baby-grönsaker

Gör så här

  1. Skala vitlöken. Låt oljan från paprikan rinna av. Lägg paprika, ­vitlök, kapris, olja, citronsaft och salt i en mixer och mixa ihop en kräm.

  2. Tillsätt pistaschnötterna, spara några till garnering, och mixa hastigt. Lägg dippen i en skål och strö över de sparade, grovhackade nötter. Servera dippen till cruditéer.

Vad tyckte du om receptet?