Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini och myntakryddad ärtcrème

Den färska myntans friska smak passar utmärkt tillsammans med ärternas naturliga sötma. Gör både ärtcrèmen och crostinin i god tid så kan du snabbt klicka röran på brödet vid servering.

Crostini och myntakryddad ärtcrèmeCrostini och myntakryddad ärtcrèmeCrostini och myntakryddad ärtcrème
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 20 stbondbröd- i skivor eller baguette
  • olivolja
  • parmesan
  • mynta- färsk till garnering

Ärtcrème

  • 6 dlärtor- tinade gröna
  • 2 stvitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 mskmynta- hackad färsk
  • 2 dlparmesan- nyriven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Mixa ihop ingredienserna till ärtcrèmen och smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Droppa olivolja på brödet och rosta det gyllenbrunt på båda sidor i mitten av ugnen.

  3. Klicka ärtcrèmen på brödet, strö över lite hyvlad parmesanost och garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök