Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crostini med svart ris och skaldjur är en lyxig förrätt. Svart ris har en lätt nötaktig mild smak och behåller sin djupa svärta även när det är kokt. Här blir det en krämig risotto med gorgonzola och skaldjur.
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lök och pressad vitlök i olja ca 1 minut. Tillsätt riset och fräs under omrörning ca 1 minut. Häll på vin och vatten och låt riset sjuda på låg värme under lock ca 20 min, tills vätskan kokat in.
Blanda ner gorgonzolan och rör så att det blir som en krämig risotto.
Skiva brödet tunt. Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Ringla olja över skivorna och stek dem gyllenbruna i stekpanna på låg värme.
Servera svartrisrisotton med skaldjur och nystekt crostini.
Recept av Charlotte Jenkinson