Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med ­svamppesto

Crostini är alltid ett trevligt ­tilltugg till drinken, och vad kan väl passa bättre så här års än att toppa det rostade brödet med en pesto av kantareller.

Crostini med ­svamppesto
Crostini med ­svamppesto
Crostini med ­svamppesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lkantareller- cirka 300 g
  • smör
  • 2 msktimjanblad- repade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 dlpinjenötter
  • 2 dlvästerbottensost- grovriven
  • 0,5 dlolivolja- cirka
  • persilja- till garnering

Till servering

  • baguette- rostad eller ­lantbröd

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs kantarellerna i en panna tills vätskan kokat bort.

  2. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar. Fräs på svag värme tills svampen börjar få färg, cirka 15 minuter.

  3. Mixa snabbt ihop svamp, nötter, ost och olivolja i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera peston ljummen på rostad baguette eller lantbröd och strö över hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök