Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med skagenröra

Inget bröllop utan skagen! Det är det godaste man kan äta till ett glas bubbel. Majonnäsen som blir över kan sparas i kylen ca 2 veckor och användas till kalla såser och dressingar eller till räkmackan.

Crostini med skagenröra
Crostini med skagenröra
Crostini med skagenröra
Crostini med skagenröra Foto: Charlie Drevstam

Crostini med skagenröra

  • 0,5baguette
  • 2 mskolivolja
  • 400 gräkor- skalade
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskpepparrot- riven

Majonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 2,5 dlsolrosolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär baguetten i tunna skivor, ca 0,3 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och pensla med olja. Rosta brödskivorna mitt i ugnen 5–7 min.

  3. Majonnäs: Rör ihop äggula, senap och vinäger. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa sist ner citronsaften och krydda med salt och vitpeppar.

  4. Använd 1 1/2 dl av majonnäsen och vänd ner räkor, dill och pepparrot.

  5. Lägg upp skagenröran på de rostade brödskivorna precis före servering. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?