Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med rostad tomattapenade

Genom att rosta tomaterna under lång tid på låg temperatur får de en söt och god smak. Även vitlöken blir mild av den långa tiden i ugnen, så bli inte förskräckt av vitlöksmängden.

Crostini med rostad tomattapenadeCrostini med rostad tomattapenadeCrostini med rostad tomattapenade
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgtomater
  • 0,5vitlök
  • 3sardellfiléer
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 1 tskbalsamvinäger
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till servering

  • crostini- av skivad baguette
  • parmesan- hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Lägg tomathalvorna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fördela dem över tomaterna.

  3. Rosta tomaterna i mitten av ugnen tills de börjar se torra ut, cirka en timme. Låt kallna.

  4. Finhacka tomater, vitlök och sardeller. Blanda med basilika, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna en stund före servering.

  5. Klicka tapenaden på crostini. Toppa med hyvlad parmesanost.

  6. Crostini: Pensla brödet med olivolja och rosta i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök