Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med rosa vårpickel och getost

Smakrik och läcker aptitretare, kanske i väntan på den perfekta grillglöden.

Crostini med rosa vårpickel och getost
Crostini med rosa vårpickel och getost
Crostini med rosa vårpickel och getost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6lantbröd- gärna av surdeg
  • pumpakärnor- rostade
  • mynta

Rosa vårpickel (cirka 5 dl)

  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 1,25 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker
  • 3 krmsalt
  • 0,75 tskanisfrön- hela
  • 300 gpolkabetor
  • 100 grädisor
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 2 mskdill- hackad

Getostkräm (3 ½–4 dl)

  • 1,5 dlärtor- gröna
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskmynta- hackad
  • 100 ggetost
  • 125 gricotta
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Vårpickel: Rör ihop vinäger, vatten, socker och salt tills allt löst sig. Tillsätt anis. Skala och hyvla betorna tunt. Använd helst mandolin, annars osthyvel. Tvätta och skiva rädisorna. Vänd ner betor och rädisor i lagen tillsammans med örterna. Ställ en tyngd ovanpå och låt stå cirka 45 minuter.

  2. Getostkräm: Lägg ärterna i en bunke. Koka upp cirka 5 dl vatten. Häll det över ärterna och låt stå 10 minuter. Häll av vattnet genom en sil. Låt kallna. Mosa ärterna tillsammans med olivolja. Blanda i mynta.

  3. Smula osten. Mosa ihop med ricotta och vitlök. Blanda ärtmos och getoströra. Smaka av med salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela brödskivorna tvärsöver. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

  5. Vid servering: Bred getostkräm på crostinin. Toppa med vårpickel, pumpakärnor och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök