Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med paprika- och parmesandipp

Recept på paprika- och parmesandipp med crostini. Får du oväntade gäster går det snabbt att fixa hemgjorda crostini av bakeoff-baguette och mixa ihop en läcker röra av färdiggrillad paprika från burk. Gott till ett glas svalt rosévin.

Crostini med paprika- och parmesandippCrostini med paprika- och parmesandippCrostini med paprika- och parmesandipp
Crostini med paprika- och parmesandipp Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 ggrillad paprika från burk- inlagd
  • 50 gparmesanost
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksherryvinäger
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Crostini

  • 4 småbaguetter- mini-bakeoff-baguetter
  • 4 mskolivolja

Tillbehör

  • gemsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetterna i tunna skivor, lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Rosta mitt i ugnen tills brödet fått fin färg, i ca 10 min. Låt svalna.

  2. Torka paprikorna noga med hushållspapper. Riv osten. Mixa paprika och ost med stavmixer. Tillsätt olja under mixning. Smaka av med vinäger och socker. Krydda med salt och peppar.

  3. Servera crostini och salladsblad att dippa i paprika- och parmesandippen.

Vad tyckte du om receptet?