Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på paprika- och parmesandipp med crostini. Får du oväntade gäster går det snabbt att fixa hemgjorda crostini av bakeoff-baguette och mixa ihop en läcker röra av färdiggrillad paprika från burk. Gott till ett glas svalt rosévin.
Sätt ugnen på 250°. Skär baguetterna i tunna skivor, lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Rosta mitt i ugnen tills brödet fått fin färg, i ca 10 min. Låt svalna.
Torka paprikorna noga med hushållspapper. Riv osten. Mixa paprika och ost med stavmixer. Tillsätt olja under mixning. Smaka av med vinäger och socker. Krydda med salt och peppar.
Servera crostini och salladsblad att dippa i paprika- och parmesandippen.