Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med kronärtskocksdip

Frasiga crostini att dippa i en krämig röra på kronärtsskocka och spenat, ljuvligt att börja middagen med.

Crostini med kronärtskocksdip
Crostini med kronärtskocksdip
Crostini med kronärtskocksdip

Crostini med kronärtskocksdip

  • 1baguette
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskflingsalt
  • 1 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 msksmör
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1,5 dlmellangrädde
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlparmesan- grovriven
  • 1,5 dllagrad ost- grovriven, t ex appenzeller
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (400 g)
  • 0,5 påsebabyspenat- (à 70 g)
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,25 krmcayennepeppar
  • 0,5 dlpanko- japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär baguetten i tunna skivor. Pensla skivorna med olja och strö på flingsalt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 min. Ta ut och låt kallna.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör. Rör i mjölet och låt fräsa med ca 1 minut. Rör i grädde, crème fraiche, 1 dl parmesanost och 1 dl annan riven ost.

  3. Häll av kronärtskockorna och hacka dem grovt. Grovhacka spenaten. Rör ner kronärtskockor och spenat i ostblandningen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

  4. Häll blandningen i smorda små ugnssäkra formar. Blanda panko med 1 dl parmesan och 1 dl riven ost. Strö blandningen över smeten.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min tills det bubblar och börjar få fin färg. Servera dippen ljummen till crostinin.

Vad tyckte du om receptet?