Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med krämig äggröra & forellrom

Ont om tid? Köp färdiga crostini och toppa dem med äggröran.

Crostini med krämig äggröra & forellromCrostini med krämig äggröra & forellromCrostini med krämig äggröra & forellrom
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 6ägg
  • salt
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör

Crostini

  • 1 litensurdegsbaguette
  • 3 mskolivolja

Servering & garnering

  • 50 gforellrom
  • svartpeppar- nymalen
  • dill- finhackad

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål. Salta. Tillsätt grädden och vispa ihop med en gaffel så att allt blandas.

  2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills den tjocknar.

  3. Crostini: Sätt ugnen på grill 225 grader.

  4. Skär baguetten i sneda skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla crostini med olivoljan.

  5. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllengula, cirka 3 minuter. Passa noga så att brödet inte bränns vid. Låt svalna.

  6. Fördela äggröran på crostinin. Toppa med forellrom. Garnera med peppar och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök