Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med grov tapenade och melon

Den oumbärliga tapenaden är ett måste i det sydfranska sommarköket, och förekommer lika ofta med gröna oliver. Vanligast är att mixa röran, men att grovhacka ger en annan trevlig konsistens.

Crostini med grov tapenade och melonCrostini med grov tapenade och melonCrostini med grov tapenade och melon
Foto: Ove Lindfors / Ove Lindfors/Expressen

Ingredienser

  • 3 dlsvarta oliver- urkärnade, av god kvalitet
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • 6 stsardell- filéer
  • 3 mskkapris
  • 1 msktimjan- färsk
  • 0,5citron- pressad saft
  • 4 mskolivolja
  • nymald svartpeppar
  • 250 gtomater- cocktail

Till servering

  • crostini
  • melon

Gör så här

  1. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand.

  2. Blanda hacket med citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Låt gärna smakerna mogna.

  3. Blanda i klyftade tomater vid servering.

Vad tyckte du om receptet?