Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetor är ett knaprigt drinktilltugg. Är du rädd att dina gäster spiller röd­betor på sina kläder kan du använda polkabetor eller gulbetor, som du ­förkokar själv i stället.

Crostini med getostcurd och citronslungade polkabetorCrostini med getostcurd och citronslungade polkabetorCrostini med getostcurd och citronslungade polkabetor
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivorbaguette
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 200 ggetost- bredbar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 tskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 grödbetor- förkokta
  • citronskal
  • 1 mskolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla ena sidan på bröden med 1 msk olja. Lägg brödskivorna på ett galler med den oljade sidan uppåt och rosta i övre delen av ugnen 5–7 min, tills bröden är gyllene.

  2. Mosa samman getost, crème fraiche, honung, salt och peppar. Ställ kallt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär rödbetorna i små bitar och blanda med citronskal, 1 msk olja flingsalt och peppar.

  3. Bred getostcurden på brödskivorna. Lägg på rödbetor och strö över citronskal. Toppa med timjan.

Vad tyckte du om receptet?