Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med färska ärter och pecorino  

Crostini med färska ärter och pecorino är ett enkelt men supergott som tilltugg eller till förrätt.

Crostini med färska ärter och pecorino  
Crostini med färska ärter och pecorino  
Crostini med färska ärter och pecorino  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 700 gärtor- färska i skidor
  • 6baguette- tunna skivor
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 krmsalt
  • 1 dlpecorino- grovhyvlad
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sprita ärterna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Stek bröden i 2 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  2. Lägg ärterna på brödskivorna, mosa lätt med en gaffel. Strö på pecorino. Droppa över 1 msk olja. Krydda med flingsalt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?