Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med anklevermousse och fikonchutney

De här små godbitarna blir ett uppskattat inslag på glöggbjudningen. Chutneyn passar också bra att klicka på crostini med en mogen och smakrik ost.

Crostini med anklevermousse och fikonchutney
Crostini med anklevermousse och fikonchutney
Crostini med anklevermousse och fikonchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 12nötbröd- större skivor, eller 24 skivor baugette
  • 350 ganklevermousse
  • 3fikon- färska

Chutney

  • 1 burkfikon i konjakslag- (390 g)
  • 2 mskkonjakslag
  • 1ingefära- syltad (ca 20 g)
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Börja med chutneyn. Skär bort de små skaften på fikonen. Mixa fikon, konjakslag, ingefära och citronsaft till en kräm.

  2. Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna mitt i ugnen ca 7 min, vänd efter halva tiden. Skär större brödskivor på diagonalen till trekanter.

  3. Vid servering: Lägg en bit anklevermousse på varje brödskiva, toppa med en klick chutney och garnera med en fikonklyfta.

Vad tyckte du om receptet?