Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crostini med äggsallad

Enklare kan det inte bli: krispiga crostini toppas med krämig äggsallad. Passar fint till en drink eller som plockmat på buffé.

Crostini med äggsalladCrostini med äggsalladCrostini med äggsallad
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 12baguetteskivor- tunna
  • 1 mskolivolja- ca

Äggsallad

  • 34ägg- hårdkokta , kalla
  • 1 stjälksalladslök
  • 2 mskmajonnäs
  • salt

Till garnering

  • svartpeppar- nymalen
  • 1 knippagräslök- liten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Droppa över olivoljan och rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa noga så att crostinin inte bränns vid. Låt kallna.

  3. Skala och hacka äggen. Ansa och finhacka salladslöken. Lägg majonnäs i en bunke. Blanda i ägg och salladslök. Smaka av med salt.

  4. Fördela äggsalladen på crostini. Garnera med peppar och klippt gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök