Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Croque monsieur med brie & päron

En klassisk fransk varm macka. I originalet görs ”Croquen” med skinka och skivad tomat. Men den här varianten med brieost, päron, nötter och honung känns betydligt mer spännande.

Croque monsieur med brie & päron
Croque monsieur med brie & päron
Croque monsieur med brie & päron
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4lantbröd- rejäla skivor,gärna av surdeg
  • 200 gbrieost
  • 1päron- klyftat
  • 2 tskrosmarin- hackad färsk
  • 4 tskpumpakärnor
  • 2 mskvalnötter- grovhackade
  • 2 mskolivolja
  • 4 tskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skivad ost, päron, rosmarin, pumpakärnor och nötter på brödet. Ringla över olivolja.

  2. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut och ringla över honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök