Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Croque Monsieur - vegetarisk

En klassiker från år 1910. Vi väljer att servera den vegetarisk. Det är en god mättande macka som passar perfekt till helgfrukosten.

Croque Monsieur - vegetarisk
Croque Monsieur - vegetarisk
Croque Monsieur - vegetarisk
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2surdegsbröd- eller brioche, cirka 2 centimeter tjocka
  • 1 mskdijonsenap
  • 1plommontomat- finskivad
  • 6gruyère- eller racletteost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

  2. Rosta brödet på båda sidorna i en torr stekpanna och lägg det på en ugnsplåt.

  3. Bred ett tunt lager dijonsenap på brödskivorna och lägg på tomatskivor. Lägg över ost.

  4. Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter, tills mackan fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök