Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Croque monsieur med rökt skinka

En toast som dök upp i Paris under tidigt 1900-tal. Kan serveras öppen som här eller dubbel. Man kan även använda kokt skinka som man steker lätt innan. Lägger man på ett stekt ägg brukar rätten kallas croque madame.

Croque monsieur med rökt skinka
Croque monsieur med rökt skinka
Croque monsieur med rökt skinka
Foto: Joel Wåreus

Croque monsieur

  • 4surdegsbröd- rejäla skivor
  • 2 mskdijonsenap
  • 8rökt skinka
  • 2tomater i skivor
  • 8lagrad ost- gärna gruyère
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • salladsblad
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och grill.

  2. Stek brödskivorna i smör på båda sidorna.

  3. Bred på dijonsenap. Lägg på skinkan, tomatskivorna och osten. Gratinera mackorna i ugnen i 5–7 minuter, tills osten smält och fått en fin yta. Håll koll sista minuterna så att de inte bränns.

  4. Strö över flingsalt och peppar.

  5. Servera med sallad, ringla över lite olivolja på salladsbladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök