Detta härliga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I originalreceptet serveras croque madame med ett stekt ägg, vilket så klart går jättebra om man föredrar det. Men detta en favorit, med pocherat ägg, när tid finns. Skinkan är här utbytt mot avokado och brödet mot brioche. Croque Madame med en tvist!
Pochera ägg: Koka upp 2 liter vatten med ättika och salt. Knäck ett ägg i varje kaffekopp, gör en virvel i vattnet med en slev och häll försiktigt i äggen. Låt äggen sjuda långsamt cirka 4–5 minuter, lyft upp med en hålslev och känn att de är mjuka och äggulan krämig. När äggen känns bra lyfter du upp dem och lägger dem på hushållspapper.
Skär briochen i 2 centimeter tjocka skivor.
Dela och skiva avokadon tunt och lägg den på briochen, täck hela brödet med gruyère och lägg en briocheskiva på. Grilla i en smörgåsgrill eller våffeljärn tills du får ett fint mönster och osten har smält.
Detta härliga recept är hämtat ut boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson (Natur & kultur). Boken hittar du bland annat på Adlibris.
Recept från Mitt kök