Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt detta bak ta tid så hinner degen jäsa mellan kavlingarna och croissanterna blir luftiga och fina.
Deg: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker och mjöl och arbeta ihop en smidig deg. Pensla degen och skålens kanter med olja. Täck med plastfolie och låt degen jäsa på sval plats ca 1 timme.
Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Platta ut smöret ca 15 x 20 cm på ett smörgåspapper.
Foto: Per Ranung
Croissant recept bild
Vänd ner smöret mitt på den utkavlade degen och dra bort papperet.
Foto: Per Ranung
Crossiant deg
Vik degkanterna in mot mitten över smöret och vik på mitten så att det blir som en platt rulle. Lägg den i kylen ca 30 min.
Foto: Per Ranung
Croissant bild recept
Ta ut degen. Kavla den med lätta tag till ca 20 x 40 cm. Vik ihop igen till en platt rulle. Lägg i kylen 20-30 min. Upprepa 4 gånger.
Foto: Per Ranung
Croissant 9
om du saknar en sådan).
Foto: Per Ranung
Croissant recept ny
Rulla ihop varje trekant. Böj dem till halvmånar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa täckta med en fuktig handduk ca 1 timme.
Foto: Per Ranung
Croissant recept
Sätt ugnen på 200°. Pensla croissanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Foto: Per Ranung
Croissant ny