Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga smakrika kroketter som friteras i förväg och bara värms i ugnen när gäster kommer.
Mixa lårfilén till fin färs med en matberedare med knivtillsats, om du inte använder färdig kycklingfärs.
Blanda alla ingredienserna utom frityroljan.
Värm oljan, rulla en lite färsbulle och provstek den i oljan. Smaka av, kanske behöver kryddningen justeras.
Klicka ut all färs i 14-16 lika stora högar på en vattensköljd bricka eller skärbräde.
Forma klickarna till dolmar med fuktiga händer. Fritera några i taget i den varma oljan. Låt svalna på en ugnsplåt.
Stick in tandpetare och värm kroketterna när gästerna kommer.
Recept från Mitt kök