Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crispy fish-burgare med rödkålsslaw och guacamole är en krispig och knaprig hamburgare. Det är viktigt att mixa färsen hastigt, ca 1/2 minut, för att burgaren inte ska bli seg.
Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 1 timme, tills saften torkat in.
Rödkålsslaw: Skala löken. Finstrimla kål och lök, gärna på mandolin eller med osthyvel. Blanda strimlorna med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.
Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Skala och riv i vitlöken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda limeskal och limesaft med avokadon och krydda med salt och peppar.
Fiskburgare: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken hastigt till färs i en matberedare. Tillsätt citronskal, ägg, chiliflakes, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare.
Vänd burgarna i panko och grilla dem 3–4 min på varje sida, tills de fått fin färg och är genomgrillade.
Lägg burgarna i hamburgerbröd med guacamole, rödkålsslaw och torkade tomater. Toppa med ärtskott.