Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot är enkla att förbereda. De kan stekas dagen före servering, och fyllas strax före servering.

Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot
Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot
Crêpesrullar med spenat, lax och pepparrot
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 tskrödbeta- fint riven
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 100 gfärskost- naturell
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 150 glax- kallrökt, i tunna skivor
  • 2 mskkapris
  • 50 gbabyspenat

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk, mjöl och riven rödbeta. Tillsätt ägg och salt och vispa till en slät smet. Låt stå ca 5 min.

  2. Stek ca 4 tunna pannkakor av smeten i smör på medelvärme. Låt kallna.

  3. Bred ut färskost på pannkakorna. Strö över pepparrot. Lägg på lax, kapris och spenat. Rulla ihop till fasta rullar och lägg dem kallt till servering.

  4. Skär bort kanterna på rullarna och skär dem sedan i ca 2 cm breda bitar.

Vad tyckte du om receptet?