Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova denna underbara variant av cannelloni - crépes med en fyllning av spenat, ricotta och parmesan, mums!
Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.
Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.
Fyllning: Fräs spenaten i lite olivolja, så den precis sjunker ihop. Låt kallna och hacka spenaten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra.
Ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Sjud såsen i cirka 5 minuter, rör då och då. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Skär varje rulle i 6 bitar.
Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över såsen. Gratinera högt upp i ugnen i cirka 25 minuter.
Recept från Mitt kök