Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med svamp 
och parmaskinka

Pannkakan är verkligen vad man gör den till. Med en fyllning av parmaskinka, färska champinjoner, salvia och ost blir det en riktig kalasrätt.

Crêpes med svamp 
och parmaskinka
Crêpes med svamp 
och parmaskinka
Crêpes med svamp 
och parmaskinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 satspannkakor
  • 100 gparmaskinka
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gchampinjoner- färska
  • smör
  • 3 msksalvia- hackad färsk
  • 250 gricottaost
  • 1 dlparmesan- nyriven
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 förpostsås- färdig, cirka 4 dlcirka 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Gör pannkakssmeten. Stek 8-10 pannkakor och låt dem kallna.

  2. Fyllningen: Strimla skinkan. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka champinjonerna.

  3. Fräs skinka, lök, vitlök och svamp i smör, i 10 minuter. Blanda i salvian mot slutet av stektiden. Låt kallna.

  4. Blanda fräset med ricotta och parmesanost. Salta och peppra.

  5. Rullar: Sätt ugnen på 225 grader. Fördela ­fyllningen på pannkakorna, rulla ihop. Skär varje rulle i 4 bitar.

  6. Ställ rullarna med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Häll över ostsåsen och strö på parmesanost.

  7. Gratinera högt upp i ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök