Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde

Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde är sött och gott. Sötad kastanjekräm påminner om nötsmör eller kolasås. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde
Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde
Crêpes med söt kastanjekräm och vispgrädde
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 1citron
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 3ägg
  • 6,5 dlmjölk
  • 3 msksmör- + 2 msk

Tillbehör

  • kastanjekräm- sötad
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda mjöl, citronskal, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen och mjölk, lite i taget, och vispa tills smeten är slät.

  2. Smält 3 msk smör och blanda ner det i smeten. Låt svälla 15–20 min.

  3. Smält lite smör i en medelvarm stekpanna. Bred ut smet med hjälp av en stekspade och grädda riktigt tunna crêpes. Lägg dem undan för undan på hög med en remsa bakplåtspapper emellan.

  4. Servera crêpesen med kastanjekräm och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?