Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med plommon och valnötter

Crêpes med plommon och valnötter
Crêpes med plommon och valnötter
Crêpes med plommon och valnötter
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gmjöl
  • 2,5 dlmjölk- ( 250 g)
  • 3ägg
  • 2 msksmör- smält
  • 1,5 dlsocker
  • 1 dlvatten
  • 8plommon
  • 50 gvalnötter
  • 0,5 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Vispa mjöl och mjölk i en bunke. Tillsätt äggen ett och ett, och därefter det smälta smöret. Låt smeten svälla.

  2. Koka upp vatten och socker. Låt koka tills sockerlagen blivit lite simmig och tjocknat lite. Skölj plommonen, ta bort kärnan och dela i klyftor.

  3. Koka klyftorna i 1 dl sockerlag tills de mjuknat. Tillsätt valnötterna. Låt dra i lagen ett tag, lägg sedan i en sil. Spara lagen.

  4. Stek crepen i smör på medelvärme. Lägg upp på en tallrik. Fördela 1-2 msk fyllning i övre kvadranten, vik ihop på mitten. Vik en gång till, så det blir en fjärdedel. Ska du servera crepen senare kan du lägga dem mellan smörgåspapper. Värm sedan en och en snabbt i stekpannan med smör. Smaksätt med plommonlikör eller sockerlagen från plommonen.

  5. Pudra över florsocker. Servera med lättvispad grädde smaksatt med riven mandelmassa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök