Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julkorven får en helt ny touch när den hamnar i en fyllning med sötstark senap och grön chili och rullas in i crêpes.
Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken till en tjock smet. Vispa ner äggen och späd med resten av mjölken. Låt smeten stå och svälla 10 minuter. Rör ner det smälta smöret.
2 Grädda cirka 8 pannkakor i en stekpanna med beläggning. Lägg pannkakorna på en tallrik med smörpapper emellan.
Ta bort skinnet från den kokta korven och finhackad den. Skiva purjolöken. Skala och hacka schalottenlök och morot. Finhacka chili och stjälkselleri. Fräs korv, purjolök, lök, morot, chili och selleri i smör i en stekpanna. Sikta över vetemjöl och rör ner crème fraiche och senap. Låt såsen koka ihop en stund så att den blir tjock. Smaka av stuvningen med salt och peppar.
Lägg cirka 2 msk fyllning på varje pannkaka, vik in sidorna och rulla samman till ett paket. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Så långt kan du förbereda.
Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 10 minuter, tills den får fin färg och fyllningen blir het. Servera med en sallad.
Recept från Mitt kök