Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Crêpes med kantareller

Crêpes med fyllning gjord på kantareller.

Crêpes med kantarellerCrêpes med kantarellerCrêpes med kantareller
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 stägg
  • 1 msksocker
  • 1 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlvatten
  • 3 dlmjölk

Fyllning

  • 500 gkantareller- färska, eller annan svamp
  • 25 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmjölk
  • 3 dlgrädde
  • 1 mskkinesisk soja

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, socker och salt. Rör ner mjöl och smör till en fast smet. Mixa i vatten och mjölk till en ganska lös blandning.

  2. Värm upp stekpannan, lägg i lite smör för den första crêpen.

  3. Grädda pannkakorna på båda sidorna. Lägg smörgåspapper mellan varje crêpe och låt dem svalna.

  4. Stuvning: Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. Strö över salt.

  5. När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt grädde, mjölk och soja under omrörning, sjud på svag värme tills stuvningen är lagom tjock.

  6. Fördela fyllningen på svala crêpes och rulla ihop dem.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök